Eskader 2012

Njutflykt med S30 Förbundet

I år blir det en lite annorlunda eskader. Vi satsar på Stockholms skärgård, med god mat och kultur. Samling tisdag 10/07 vid lunchtid i Djupfladen i Finnhamn där vi gör ett besök på Idholmens jordbruk. Vi får guidning och möjlighet att handla fina produkter, garanterat giftfritt. På kvällen blir det gemensam matlagning med de råvaror som finns tillhands på gården. Vi erbjuds också ett ”Gårdsnära Matlag” då vi får hjälp med matlagningen av Martina som driver gården och har ett förflutet som kallskänka. Med säkerhet en fantastisk smakupplevelse för den som vill. Kostnad 450 kr per kuvert.

På onsdag seglar vi till Ostholmen utanför Möja och badar bastu. Vill vi segla lite längre så kan vi istället gå till Björkskär, där finns också bastu. På torsdag styr vi kosan till Skärvassaviken på Nämdö. Under fredagen gör vi ett besök på Östanviks gård där vi återigen får möjlighet att handla närproducerad mat, även kött. En gemensam grillkväll står på programmet.
Lördagen ägnar vi åt att ta oss till Kyrkviken på Ornö. Där vankas guidning på ön och kanske ett krogbesök på kvällen. Guidningen utgår från gästhamnen och vi kommer att få se bygdegården, museum, kyrka m.m. Sedan väntar en SL-buss!! på att ta oss runt ön för att titta på gamla gruvan, Hässelmara gård, Sundby gård, (landets bäst bevarade karolinergård), m.m. Sen har vi nog fyllt kulturkvoten för denna gång.  På söndagen testar vi djupet i det nymuddrade Ryssundet och avslutar njutflykten på den lilla krogen Båtshaket på Ålö.

Det blir som synes korta dagsetapper och självklart kan man ansluta eller avsluta helt enligt eget gottfinnande. Tanken är att så många som möjligt ska kunna träffas och umgås utan krav på att man ska klara långa distanser.
Samling i Djupfladen vid Finnhamn tisdag 10:e juli kl.12:00. Avslutning på Ålö söndag 15:e juli.

 

Dag Dat. Natthamn Dist. Kommentar
Tisdag 10/07 Finnhamn Besök på Idholmens gård.
Onsdag 11/07 Ostholmen 8 NM Alternativ Finnhamn – Björkskär 14 NM.
Torsdag 12/07 Nämdö 14 NM Alternativ Björkskär – Nämdö 17 NM.
Fredag 13/07 Liggedag Besök på Östanviks gård.
Lördag 14/07 Ornö 17 NM Besök på hembygdsmuseum med guide.
Söndag 15/07 Ålö 12 NM Natthamn i Östermarsfladen på Nåttarö  2 NM

 

Hjärtligt välkommen med din anmälan till
Bo Eriksson på tel. 08-976211, mobil 073-9131095, e-post bo.eriksson@bostream.nu

Lite annat att tänka på:
Vårträff i Grönskärsfladen O Nämdö 9-10/6.
Kräftskivan i Ladviken på Storö O Kanholmsfjärden 18/8 .
Att man kan beställa S30-Vimpel genom att sätta in 150kr på PG 689230-1 och skriva vem man är och vad man vill ha.

Trevlig sommar önskar styrelsen.